ASHTANGA YOGA
Ashtanga yoga

Ashtanga yoga is een krachtige, dynamische, zweetproducerende vorm van yoga die je lichaam zuivert van binnenuit. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan de asana’s (of poses), maar ook onder andere aan de ademhalingstechnieken, de “drishti’s” (of kijkrichting) en het aanspannen van de bandha’s. Er wordt een vaste opeenvolging van asana’s doorlopen waarbij elke asana voortbouwt op de vorige asana en waarbij de asana’s geleidelijk aan stijgen in moeilijkheidsgraad. Het is een zeer pittige yoga vorm.  

In de lessen bij Ajna Yoga betekent dit een vaste opeenvolging van asana’s die best pittig en zeer uitdagend kunnen zijn. Alle asana’s worden zeer rustig opgebouwd en zullen met de tijd iets uitdagender gemaakt worden afhankelijk van eenieders niveau. Je denkt misschien dat het na verloop van tijd een saaie boel wordt, maar niets is minder waar. Er bestaan 6 vaste reeksen in ashtanga yoga en de meesten zullen hun leven lang bij reeks 1 moeten blijven (men kan pas voortgaan naar de volgende reeks indien men de vorige helemaal beheerst). Afwisseling en uitdaging verzekerd! 

Het belangrijkste is om altijd naar je eigen lichaam te luisteren, je limieten te leren aanvoelen en jezelf tijd te gunnen om vooruitgang te maken. 


Contact  |  Praktisch